Skal du hyre en professionel håndværker til at ombygge dit badeværelse?

når du skal renovere dit badeværelse

Er du træt af indretning, farver eller den gamle stil dit nuværende badeværelse har, har du måske brug for at ombygge dit nuværende badeværelse. Du vil hurtigt opdage at der er tusindevis af måder at indrette badeværelser på i dag, og derfor kan det være en svær beslutning. Denne artikel vil hjælpe dig med at tage nogle af disse svære beslutninger.

Når du har taget den store beslutning om at ombygge badeværelset, melder der sig hurtigt nye store beslutninger som du skal tage stilling til, først og fremmest skal du beslutte om det er noget du selv vil udføre eller om det er noget du skal have en håndværker til at udføre.

Mange husejere vælger at få en professionel håndværker/entreprenør til at stå for ombygningen, især fordi det er en stor opgave, og der er håndværksmæssige discipliner som kræver kendskab til gældende lovgivning, samt opgaver som du slet ikke må udfører med mindre, du har de rigtige autorisationer til det, her tænkes hovedsageligt på El og VVS. Længere nede vil vi dog angive hvilke discipliner du godt selv må udfører, som ikke kræver autorisation. 

når du skal renovere dit badeværelse

En af fordelene ved at få en håndværker til at udfører arbejdet med badeværelset er, at det er håndværkerens ansvar at tingene er udført korrekt og efter reglerne. Derudover er det med stor sandsynlighed også et flottere slutresultat, da de fleste håndværkere har det rigtige værktøj og det rigtige håndelag. Dog kan du sagtens få et flot resultat hvis du selv er tålmodig, og gør dig meget umage og sætte dig grundigt ind i tingene og materialerne.

Husk på at en modernisering af dit badeværelse gerne skulle forøge værdien af dit hus, og ikke forringe værdien, hvilket et dårligt stykke håndværk sagtens kan gøre. Du skal regne med at det tager lang tid selv at ombygge dit badeværelse, da du oftest kun kan bygge om aftenen og i weekender, da nogle af opgaver kræver lang tid. Det kan være uhensigtsmæssigt da man oftest ikke kan undvære bad og toilet i længere tid ad gangen. Hvis du får håndværkere til dette, kan det meste af arbejdet udføres når du ikke er hjemme og oftest går det meget hurtigere. Du undgår altså en masse larm og støv og roderi i huset, samt at byggeperioden er væsentlig kortere.

Hvis du vælger at entrere med en professionel håndværker, så er der flere ting du bør sikre dig. Spørg gerne ind til evt. referencer fra andre kunder, og tag gerne ud og se det endelige resultat. Vær sikker på at håndværkeren / Entreprenøren har tid til at udføre opgaven, så du ikke står i en længere periode uden håndværker med et badeværelse som ikke fungerer. Sidst men ikke mindst, bør du sikre dig at du ikke betaler for ikke udført arbejde, eller at du betaler for materialer som ikke er indkøbt, på den måde sikre du dig imod at håndværkeren ikke snyder dig ifm. en evt. konkurs eller  anden tvist.

2 gode råd:

Sikre dig at håndværkeren er medlem af byg og garanti fonden, samt at han er kreditværdig hos hans leverandører, et godt tegn på dette er hvis han ikke kræver en masse forudbetaling for timer og materialer.

Selv om der er en lang række fordele ved at have en professionel entreprenør til at renovere toilettet, er der også en række ulemper. Den allerstørste ulempe er uden tvivl prisen! Det kan være utrolig dyrt at få håndværkere til at udføre renoveringer i hjemmet.

Det er vigtigt at du på forhånd har gjort dig klart, om du vil ofre pengene på at få en håndværker til at ombygge dit badeværelse. Du kan evt. tale med håndværkeren om der er noget som du selv kan udfører, dette kan eksempelvis være aktuelt omkring nedrivning og bortskaffelse af det gamle badeværelse og toilet.

En anden ulempe ved at have en professionel entreprenør til at udføre din ombygning er manglen på frihed til at ændre planen undervejs. Nå du har aftalt opgavens omfang med entreprenøren, vil alle ændringer til denne plan utvivlsomt koste dig penge. Det samme gælder hvis (eller måske rettere når) der dukker uforudsete forhindringer op, som der næsten med garanti gør, når man renoverer ældre bygninger. Derfor er det vigtigt at du har kalkuleret med at der kommer ekstra udgifter til ombygningen, ellers kan dette sætte hele byggeprojektet i stå.

Arbejder du selv kan udføre.

For at gøre dit projekt billigere, og måske tilfredsstille dine egne ambitioner, er der her nogle ideer til opgaver som du selv kan udføre billigt, nemt og sikkert selv uden at du har de store håndværksmæssige kvalifikationer.

1. Demonter og bortskaf selv alt det gamle inventar fra badeværelset, brug et par weekender på at køre det på containerpladsen.

2. Lav evt. en aftale med håndværkeren omkring hvad du selv kan rive ned

3. Bryd selv det gamle gulv op og bortskaf affaldet på containerpladsen, dette kræver som regel kun lidt kraftigt værktøj og noget arbejde

4. Nedtag selv lofter mm. og bortskaf selv affaldet.

5. Indkøb selv baderumsmøblerne og monter den evt. selv når håndværkeren har afleveret alt det grundlæggende arbejde. Dette kræve dog som regel lidt håndværksmæssigt snilde.

6. Skal der males kan du gøre dette selv, da det som regel er noget de fleste magter at kaste sig ud i, undgå dog selv at spartle og slibe hvis du ikke har tålmådighed og grundighed til dette.

Arbejdsopgaver du IKKE selv må udfører.

1. Kloakarbejde i gulv og vægger skal udføres af autoriseret kloakmester.

2. El arbejde skal udføres af autoriseret el-installatør

3. VVS arbejde ud over centralvarmen skal udføres af autoriseret VVS installatør.  

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + one =