Får din kloak jævnligt et kloakservice?

lav dit eget kloakservice på dine afløb og kloakker

Giv din kloak det årlige kloakservice

Spekulerer du nogensinde på hvor vigtig dine kloakker er for dig og din bolig? Mange af os tager det for givet at kloakke bare fungerer, men vi kender vel alle til hvor irriterende det er når kloakken er stoppet, og WC'et og badet ikke kan bruges. Herunder kan du læse hvad du selv kan gøre for at holde din kloak sund og rask med det årlige gør det selv kloakservice.

Bor du i et ældre hus med gammel kloakering udført i  betonrør, skal du være endnu mere opmærksom på dine kloakker og afløb, end hvis du bor i et nyere hus med kloakrør i plastic eller PVC rør. Årsagen til dette er at dine gamle beton kloakrør med tiden bliver meget ru i overfladen, og dermed er mere modtagelige overfor snavs, skidt og belægninger. Derudover er beton kloakrør mindre fleksible, og har derfor nemmere ved at knække eller revne mens de ligger i jorden, dette vil på sigt give kæmpe store problemer for dig og din bolig, men også for din pengepung, derfor kommer der herunder nogle tips til hvordan du kan udføre dit eget lille kloakservice.

En af de allerstørste synder i forhold til tilstoppede kloakker er sæberester, madreste og fedt. Vaskemaskinen og opvaskemaskinen kan være nogle af de helt store synder i forbindelse med tilstoppede kloakker. Selvom det synes mærkeligt da det jo er sæbe de vasker med, men denne sæbe slæber en masse skidt og fedt med ud gennem afløbet og videre ned i dine kloakker, som så kan sætte sig godt og grundigt fast, og på sigt forårsage stoppede kloakker, og dermed også frustrationer og ærgelser. 

Kloak trick #1 – Begræns mængderne af fedt og madrester som du putter i opvaskemaskinen, eller hælder ud i afløbet i køkkenvasken. Sørg for at skrabe tallerkner, fade og stegepander af i affaldsposen inden disse vaskes af. 

Kloak trick #2 – Undlad at overdosere sæbemængden i din vaskemaskine, og på den måde undgå at for megen sæbe sætter sig i afløb og kloakker. Derudover sparer du også på pengene til vaskepuler og skyllemiddel samt på vores allesammens dyrebare miljø. 

lav dit eget kloakservice på dine afløb og kloakker

Toilettet kan være årsagen til stoppet kloak.

Alle nye toiletter som sælges i Danmark er med meget få undtagelser af typen med spareskyl, som sikre at vi bruger mindst muligt vand hver gang vi går på toilettet, meget smart! men det kan have konsekvenser.

I ældre huse med de føromtalte kloakrør af beton, kan toiletpapir og andet stads som trækkes ud i toilettet nemt sætte sig i overflades eller i revner og samlinger. Det har tidligere ikke givet de store problemer fordi vi altid har skyllet godt igennem hver gang vi havde været på toilettet, det var dengang toilettet skyllede med 12-20 liter hver gang.

Nu om dage skyller moderne toiletter med 3 & 6 liter, og det gør altså at papir, bind mm. ikke har lige så nemt ved at ryge helt ud til hovedkloakken som tidligere, dette kan igen være med til at forårsage stoppede kloakinstallationer. Derfor kan du med fordel anvende dette lille kloakservice trick herunder en gang imellem. 

Kloak trick #3 – Sørg jævnligt for at anvende det "store" skyl på toilettet, også selvom der ikke er behov for det, da det vil være med til at skylle diverse genstande med helt ud til vejen. 

Kloak trick #4 – Begræns mængden af toiletpapir som kaste i toilettet, køb evt. et tyndere produkt, da det oftes er længden af toiletpapiret der afgør mængden når man skal tøre sig. Dette er i øvrigt også tit lidt billigere!

De udendørs påvirkninger

De fleste huse af lidt ældre årgang fungere oftest på den måde at regnvand fra tagets tagrender, føres igennem kloakken og ud til vejen, og ikke som på nyere boliger hvor det føres til en faskine eller et nedsivningsanlæg på grunden. Disse tagnedløb føre en masse skidt, sand og jord med sig, som aflejre sig i kloakken hvis ikke de foranssidende sandfang er vedligeholdt og tømt. Derfor er det vigtigt at mindst én gang om året at tilse disse sandfang brønde, som oftest er placeret umiddelbart der hvor nedløbet kommer ned fra taget. Sandfang brønden tømmes med en kloakrenser som er en form for grab der kan åbne og lukke og dermed trække skidtet op af brønden.

Er dine kloakker omgivet af store træer? og er det oven i købet birketræer! så skal du være ekstra opmærksom på din kloakker og ekstra påpasselig med at få lavet det årlige kloakservice, da træernes rødder oftest kravler ind i kloakken gennem revner og samlinger, dette sker oftest på typerne af beton, da disse som nævnt tidligere har lettere ved at revne eller knække.

Hvis først træernes rødder er inde i kloakken kræver det professionel hjælp at få den væk, de fleste kloak service virksomheder har specielle knive som skærer rødderne over, men efterfølgende skal træet fældes for at problemet ikke opstår igen, ellers går der ikke lang tid før kloakken stopper endnu en gang.

De sidste råd der kommer herunder er lidt mere besværlige end de tidligere, men helt sikker noget man som almindelig husejer sagtens kan udfører, dog med en smule mere arbejde. 

Kloak trick #5 – Sørg for minimum én gang om året at holde din tagrender og nedløbsrør fri for skidt, møg, blade osv. gør det gerne inden inden vinter efter bladende er faldet af træerne, så har det størst effekt.

Kloak trick #6 – Anskaf dig en kloakrenser slange til din højtryksrenser, som du kan føre ned i kloakken via en brønd eller et nedløb og spule skidt og møg ud af kloakken, sørg for at spule skidtet ud mod vejen.

Herunder er et link til såden en kloakrenser, som kan købes billigt online, og er perfekt til opgaven og det årlige kloakservice. Der er ligeledes et link til en fornuftig højtryksrenser hvis du heller ikke er i besiddelse af en sådan. En højtryksrenser er et "Must have" i enhver bolig. 

Nilfisk-ALTO rør- & kloakrenser   –  Online pris: 549,- 

Nilfisk-ALTO højtryksrenser C 100.5-5 – Online pris: 559,-

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight + 8 =