Nyt toilet? – Hvad bør du overveje inden du køber nyt toilet?

Læs her hvis du skal have nyt toilet

Står du overfor at skulle udskifte dit gamle toilet, eller skal du renoverer eller bygge nyt badeværelse, er det måske en god ide at overveje følgende før du bestiller dit nye toilet:

  •  Skal toilettet stå på gulvet eller hænge på væggen (Væghængt toilet)?
  • Skal toilettet have en bestem form (design)?
  • Skal det være et hvidt toilet, eller skal det måske have en farve eller et mønster?
  • Hvor mange liter vand må toilettet bruge på stort og lille skyl?
  • Vær sikker på at toilettet har den rigtige type vandlås som passer til dit behov!

Vigtigt! – Gulvmonteret eller væghængt?

Det første og måske vigtigste valg du skal foretage er, om dit nye toilet skal være af typen som er monteret på gulvet, eller af den lidt nyere udgave som monteres på væggen med skjult cisterne, der er fordele og ulemper ved begge typer.

Læs her hvis du skal have nyt toilet

Traditionelt gulvmonteret toilet.

Hvis du vælger det traditionelle hvide gulvmonterede toilet, vælger du også den billigste, mest simple og mest traditionelle løsning, som måske også kan betegnes som den mest kedelige løsning, og helt sikkert den løsning som gør den daglige rengøing omkring toilettet mest besværligt.

Væghængt toilet.

Vælger du derimod et af de lidt mere nymoderne løsning bestående af en skjult cisterne samt en væghængt skål (toiletkumme), vælger du også en noget dyrere løsning og en noget mere kompliceret løsning, som du nok vil blive rigtig glad for i mange år fremover, da denne løsning samtidig er den mest rengøringsvenlige løsning.

Det væghængte toilet er efterhånden blevet den mest valgte løsning når der skal bygges nyt badeværelse, og du bør overveje denne løsning selvom den er mellem 3-5.000 kr. dyrere end et traditionelt gulvmonteret toilet.

Udseende!

Behøver dit nye toilet at være hvidt? – Nej der findes i dag toiletter i alle farver og mønstre, som giver den kreative sjæl mulighed for at indrette sit helt specielle badeværelse, man bør dog overveje om det er en langsigtet løsning at anskaffe sig et toilet i skrigende gul, eller postkasserød, hvordan er din smag om 5 år?

Formen på toilettet kan også være meget forskellig, dog skal de fleste toiletter jo bruges til at sidde på, hvorfor formen i de fleste tilfælde er givet på forhånd, men alligevel kan der være forskelle at spore på cisternen samt vandlåsens udseende og form.

Hvis du ønsker et specielt udseende til dit toilet, er det måske en bedre ide at invistere i et toiletsæde som opfylder netop dine ønsker til farve og form, da et toiletsæde (toiletbræt) nemt kan udskiftes senere hen, og ikke behøver at koste en formue.

Stort og lille skyl

Langt de fleste nye toiletter er i dag forsynet med et stort og et lille skyl, som er en funktion der kan spare dig for rigtig mange udgifter på vandregningen i forhold til de gamle toiletter med kun et skyl, der gerne brugte omkring 10-20 liter vand pr. skyl.

De mest effektive toiletter har skyl med vandmængder på 2 liter til lille skyl, og 4 liter til stort skyl. Det mest alminedelige forhold hedder dog 3/6 liter, dvs. 3 liter til lille skyl og 6 liter til stort skyl.

Ved at udskifte dit gamle toilet til et nyt og effektivt toilet, kan du spare ca. 15% på din samlede vandregning om året, så et nyt toilet kan være tjent hjem på ganske få år, i de fleste familier.

Her er et link til det mest effektive toilet fra IFÖ og samtidig måske nettets bedste pris: 

Læs mere om:   IFØ, sign toilet til kun 1699,- (Tilbagebetalingstid ca. 1-2 år)   

Vandlås

Inden du bestiller dit nye toilet, er det vigtigt at du undersøger hvilken type vandlås du skal have. helt enkelt drejer det sig om din vandlås er placeret i gulvet (S-vandlås) eller placeret i væggen / vandret (P-vandlås), eller om du kan anvende skult vandlås (kloak i gult, lodret afløb).

Langt de fleste typer vandlås i huse fra 1970 og frem kan du anvende toiletter med vandlås af typen skjult vandlås, hvis du ikke kan se kloakrøret bag dit toilet, er det af typen skjult vandlås.

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four + nine =