Undgå kalk i vaskemaskine!

Fjern kalk i vaskemaskinen

Som du sikkert ved er det danske grundvand fyldt med kalk. Denne kalk sætter sig som du sikkert ved på alle overflader, også de overflader som du ikke kan se, og det er her problemet kommer:

Kalk på varmelegemet.

Kalken i din vaskemaskine kan normalt ikke ses med det blotte øje, fordi tøjet i tromlen slider kalken af på de overflader som man kan se når lågen åbnes.

Kalken sætter sig derimod på varmelegemet i bunden af din vaskemaskine, hvor den på sigt ødelægger varmelegemet. Derudover øger kalken også strømforbruget på vaskemaskinen, fordi kalken på varmelegemet nedsætter effektiviteten af varmelegemet og vandcirkulationen omkring varmelegemet.

Herunder ses et godt eksempel på et varmelegeme fra en vaskemaskine som er under 3 år gammel, varmelegemet er her deffekt pga. kalken.

Fjern kalk i vaskemaskinen

Undgå kalken og få pænere vasketøj.

Man kan i den daglige handel købe alverdens midler mod kalk i vaskemaskinen udformet som tabletter, flydende eller i pulver. Mange af disse produkter virker sikker fint, men koster en masse penge.

Et godt og forholdsvis billigt trick kan være at anvende Hexafosfat, Hexafosfat kan købes i Matas og koster omkring 100,- for 2 kg i pulverformat. Hvis du bruger Hexafosfat sammen med hver vask og overholder doceringen på pakningen, vil du undgå at dit varmelegeme kalker til.

Hexafosfat har yderligere den egenskab, at det hjælper på at holde de hvide vasktøj hvidt, så når du sætter kogevasken over, vil du udover at undgå den skulte kalk, også opleve at dit vasketøj ikke bliver gråt og kedeligt.

En sidste positiv effekt Hexafosfat har på din vask, er at du kan undgå at anvende skullemiddel, eller i hvertfald nedsætte mængden væsentligt, og dermed vil brugen af Hexafosfat være nærmes gratis, da skyllemidel også kan være temmelig kostbart.

Hexafosfaten i vaskepulveret

Hvis du hører til dem som ikke lige får huske at tage den lille skefuld hexafosfat med i vaskemaskinen, kan du med fordel afmåle den korrekte mængde, og blande det sammen med vaskepulveret når du køber en ny pakke vaskepulver. På denne måde sikre du at du ved hver vask husker Hexafosfaten, og dermed undgår kalken på varmelegemet.

Pletter på marmor

Som en ekstra bonus, kan du anvende Hexafosfat til at fjerne platter på marmor, som eks. kaffepletter, flere test viser at dette er den bedste og billigste trick, bland en pasta af Hexafosfat og vand og skur pletten med denne opløsning.

Kalk på badeværelset

Hexafosfat kan anvendes til at fjerne kalk på badeværelset, her skal det blandes med vand i forholdes som er angivet på pakningen. Blandingen anvendes til afvaskning af fliser samt marmor og skader ikke fuger mm. med andre ord så er Hexafosfat et vidundermiddel mod kalk.

Incoming search terms:

  • hexafosfat (63)
  • https://byg-billigst dk/undga-kalk-i-vaskemaskine/ (4)
  • er hexafosfat miljøvenlig (1)
  • https://byg-billigst dk/undga-kalk-i-vaskemaskine/?amp=1 (1)

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − 1 =