Vinduespudsning uden striber – 10 tips til rigtig vinduespolering

Vinduespolering er nemt og hurtigt!

Måske har du mange gange stået med sæbevand og svaber og bandet og svovlet over vinduspoleringen derhjemme. Dette kan du måske undgå hvis du følger vores 10 gode råd til en flot og hurtig vinduespolering.

Øvelse gør mester! – Ligesom med alt andet kræver det at pudse vinduer lidt øvelse, og de første par gange bliver resultatet måske ikke 100%, men det kommer med tiden, så bare klø på! og heldigvis koster det kun lidt tid og lidt sæbevand at øve sig.

10 gode råd til en flot vinduespolering.

1

Solskin eller gråvejr? – Der er ingen tvivl om at det er det nemmeste at pudse vinduer når solen ikke skinner, da sæbevandet på vinduerne dermed ikke tørre så hurtigt som i solskin.

Derfor bør du vælge en gråvejrsdag de første gange for at gøre det lidt lettere og dermed mere overskueligt.

2

Hvor ofte? – Det kan være en god ide at pudse sine vinduer ofte, da du dermed undgår at der danner sig en fedtet hinde på vinduerne, denne fedtede hinde kan gøre det lidt sværere at få viduerne helt rene.

Er dine vinduer alligevel blevet fedtede, kan du med fordel anvende en smule 3-dobbelt salmiak i vandet, salmiakspiritus opløser nemlig fedt.

3

Det rigtige udstyr! – "Det rigtige værktøj er det halve arbejde" dette ordsprog gælder især ved vinduespolering, for en billig eller slidt vinduesskraber giver kun dårlige resultater.

Sørg for at du har følgende udstyr af god kvalitet: Vinduesskraber med skarpt gummiblad uden hakker, indsæber svamp eller klud, god ren spand til sæbevand til sidst en god bommuldsklud som kan tørre rammer og kanter af uden at efterlade striber.

Tips! – Gem dine gamle håndklæder, viskestykker, babybleer eller lign. sørg for at de bliver vasket uden skyllemiddel ved høj temperatur, så tørre de vinduerne bedst.

4

Sæbeblandingen – En rigtig blanding af sæbevandet giver det bedste resultat, du kan med fordel anvende følgende opskrift, og kan efterfølgende justerer så det passer dit behov bedst.

– 5 liter koldt/lunkent vand

– 1 spsk. opvaskemiddel (gerne med citron)

– 1 dl. husholdningseddike eller minus kalk (som binder kalken i vandet)

– 1 hætte 3-dobbelt samiak spiritus. 

5

Start udefra og ind – Start med at rengøre rammerne omkring ruden, og tør dem efter med en klud, så der ikke efterfølgende drypper vand ind på den pudsede rude.

6 Indsæbning – Indsæb derefter selve ruden med svampen eller indsæberen uden at det sjasker for meget rundt på rammerne, hvis du kan styre det kan det være en ide at undlade sæbe på de yderste mm. af ruden.
7

Vinduesskraberen – Herefter skal svaberen eller vinduesskraberen igang, og det er her tricket virkelig er! sørg for at du hele tiden køre skraberen i sæbevand, køres skraberen på tøre viduer får du striber med det samme, sørg derfor for kun at overlabbe med et meget lille stykke af skraberen.

Gør tingene i dit tempo, og prøv ikke at gøre de proffesionelle vinduespudsere kunsten efter, kør skraberen i lige vandrette træk, så vandet løber ned ad ruden og start selvfølgelig i toppen af ruden.

8

Kanterne – Afslut med at tøre kanten af ruden af med en af dine mange gode gamle klude, sørg for at få ruden helt tør.

9

Kontroller resultatet! – Hvis du vil sikre dig at resultatet er blevet godt, kan du med fordel gå indenfor og kigge ud gennem vinduet, her vil striber og helligdage afsløre sig selv med det samme.

10

Avispapir trick! – Mange mener at det kan være en fidus at gnide vinduerne med avispapir efterfølgende for at gøre vinduespoleringen helt perfekt.

Fidusen fungerer desværre ikke som i gamle dag, hvor tryksværten på avisen indeholdt bly, som gjorde at det havde en polerende effekt, dog kan en tør avis være med til at fjerne de sidte små vandpartikler på ruden.

Dine egne gode råd!

Kom gerne med dine egne gode råd og tricks til hvordan du sikre dig nogle flotte vinduer, der findes nemlig rigtig mange gode metoder til hvordan vinduespoleringen bliver perfekt!

 

 

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 − ten =