Overvejer du nye vinduer – Vi gir gode råd her!

nye-billige-vinduer hvad skal du vaelge

nye-billige-vinduer

Er husets vinduer utætte og trænger de til at blive skiftet? Her følger en række gode råd til den flittige gør-det-selv mand, som ønsker at investere i nye vinduer.

Hvilke vinduer skal man vælge?

Udbuddet af vinduer er rigtig stort i byggemarkeder og det kan derfor være svært at vælge. Generelt kan du regne med at pris og kvalitet hænger sammen. Hvis nogen tilbyder nogle meget billige vinduer, skal du regne med at kvaliteten er derefter. En sikkerhed for dig, der ønsker vinduer i en god kvalitet – kig efter kontrolmærket DVV, som står for Dansk Vindues Verifikation. Hvis vinduerne bærer mærket sikrer du, at vinduet opfylder en række minimumskrav til valget af materiale og udformning. Billigbyg.com er eksempelvis en webshop, som sælger kvalitetsvinduer, kontrolmærket med DVV. Det er en frivillig ordning og derfor kan der sagtens være producenter, som stadig sælger kvalitetsvinduer uden at være mærket.

Som udgangspunkt vil vi anbefale, at du vælger at købe energirigtige vinduer. Vi er klar over, at det er en stor udgift at skifte til energirigtige vinduer. Dog skal man se det som en investering, da man i længden vil spare mange penge på varmeregningen. Hvor meget kan så spare? Ja det er det store spørgsmål, da det afhænger af flere faktorer. Jo dårligere og utætte vinduer du har i dag, jo mere vil du selvfølgelig kunne spare. Typisk kan en familie, der bor i parcelhus spare 1.690 kr. om året ved at udskifte husets ældre 2-lags termoruder med nye 2-lags energiruder. Det viser et eksempel fra Videncenter for Energibesparelser i bygninger.

Hvor skal vinduet bruges?

Husk at gør dig nogle overvejelser om hvor og hvad vinduet skal bruges til, samt hvilke funktioner vinduet skal have. Det skal jo være mest muligt hensigtsmæssigt for dig, da man sjældent udskifter sine vinduer. Derfor skal man blandt andet overveje følgende:

–          Skal vinduet åbnes indad eller udad?

–          Skal det kunne pudses indefra?

–          Skal det have flere funktioner?

–          Skal det være termoruder eller koblede ruder?

–          Skal det være plastik- eller trævinduer?

 

Hvilke levetider og garantier har forskellige vinduestyper?

Vinduestype Levetid Garanti
Standardtrævinduer Måske 30 år Vinduesindustriens minimumskrav 5 år
Kernetræsvinduer 100 år Op til 30 år
Hårdttræsvinduer 100 år 5 års garanti
Plastvinduer Måske 35 år 5 års garanti
Træ-alu-vinduer Måske 40 år Nogle producenter giver 10 års garanti

Kilde: Bolius.dk

Montering af vinduer

Når du skal montere dine vinduer, skal du være meget præcis i opmålingen og omhyggelig med isoleringen for at undgå varmetab. Du skal også sikre, at du bruger det rigtige værktøj, da det giver den bedste montering. Valg af værktøj hænger ofte sammen hvilken vinduestype, du skal have og derfor bør du få mere information hos din forhandler, når du køber vinduerne. For at få den helt præcise monteringsvejledning, anbefales det at du tjekker montagevejledningen fra producenten, da der ikke er én montage, der er ens for alle vinduer.

OBS: Vinduer er dagligt udsatte for vind og vej og derfor er det vigtigt, at du tjekker dem en gang årligt for at undgå svamp, mug og lign.

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 5 =