Skal du have nyt drivhus?

byg dit nye drivhus selv

Hører du til dem, som elsker hjemmeavlet frugt og grøntsager, så er et drivhus det perfekte valg. Med et drivhus forlænger du desuden sæsonen for hjemmeavl langt hen i efteråret

drivhus

Et drivhus består af rammer med glas, som samles til vægmoduler. Langt de fleste drivhuse kan bygges i flere forskellige størrelser, alt efter behov. Drivhusets størrelse afhænger af flere ting: Hvor meget tid vil du bruge på det? Hvor meget haveplads skal indtages? Hvor meget vil du dyrke? For langt de fleste familier er et drivhus på 6-8 m2 en god størrelse at begynde med.

Drivhuset er det perfekte sted at dyrke en masse spiseligt og der er ikke meget, der slår smagen af friske tomater eller agurker, du selv har dyrket i drivhuset. Auberginer, peberfrugter, chili, meloner og vindruer er andre lækkerier, du kan plante og høste i dit drivhus. Du har altså mulighed for at dyrke alverdens frugt og grøntsager, som normalt ikke trives under Danmarks solstrøg. Ønsker du et drivhus, har XL-byg eksempelvis et stort udvalg af drivhuse i mange størrelser til lave priser. Se udvalget her.

Montering af drivhuse

Drivehuse kan monteres flere steder; På altanen, op ad husmure, sokler og fritstående steder. Der er fordele og ulemper ved begge monteringer. Et fritstående drivhus er ofte meget større, men kan også være udsat i blæsevejr hvorimod de små drivhuse, som er placeret op ad husmure, er langt mere stabile i de hårde vintermåneder.

Placering af drivhuset

Du bør placere dit drivhus, på det sted i haven, hvor der er mest sol. Lys og varme påvirker dine planter i drivhuset og derfor er det vigtigt, at drivhuset har en placering, så det får sol hele dagen. Sommetider kan det også være ideelt at give dine planter lidt skygge midt på dagen, hvor solens stråler er skarpest. Det kan du skabe ved hjælp af et enkelt træ eller lign.

Priser på drivhuse

Der er store prisforskelle på drivhuse. Prisen afhænger i høj grad af drivhusets størrelse, kvalitet, udformning og materialer. Hos XL-byg.dk finder du, som tidligere nævnt, en lang række drivhuse, der passer til enhver smag og prisklasse. Vælg alt fra minidrivhuse til store eksklusive orangerier.

Har du allerede et drivhus?

Hvis du i forvejen har et drivhus, så kræver det som regel en kærlig hånd. Det er vigtigt, at du får rengjort drivhuset til forårets og sommerens kommen. Få bugt på sygdomskim, alger og utøj fra væksten året før. Hvis du ikke får det fjernet, kan du risikere, at de formerer sig, når varmen nærmer sig, hvilket i værste fald kan ødelægge, det du har plantet.

Alt inventar skal rengøres grundigt. Derudover skal alle krukker, bakker og lign. tømmes for gammel jord. Hvis noget af det plantede er angrebet af f.eks. lus, skal du omgående brænde det og ikke bare smide det væk. Når drivhuset er tømt, skal det spules med vandslangen og dernæst vaskes med brun sæbe eller noget specifikt drivhusrens. Når du har skrubbet drivhuset godt og grundigt, skal drivhuset igen spules for det resterende løse snavs.

Når drivhuset er rent og klar til brug, er det vigtigt, at du sørger for at købe nyt og næringsrigt jord. På den måde får du det bedste udgangspunkt, når du skal i gang med at plante.

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × four =