Rullegræs – Hvad er prisen på rullegræs og kan det betale sig?

Hvad er rullegræs?

Hvis du ikke er sikker på hvad rullegræs er, så er det kort forklaret græs som er sået på en stor mark og passet og plejet efter alle kunstens regler, som senere skæres af jorden og rulles sammen, for derefter at blive solgt til danske boligejere, som gerne vil have grønt græs i haven fra dag 1.

Hvor anvendes rullegræs?

Rullegræs anvendes rigtig mange steder, både i forbindelse med private haveanlæg, men også i forbindelse med virksomheds og offentlige anlæg, som kræver at en opgave skal være færdig til bestemt dato, og man derefter ikke kan / vil vente på at græsfrøene spirer, før der kommer en grøn plæne.

Mange private boligejere anvender rullegræs af nogenlunde samme årsag, netop at det er hurtigt og nemt, og resultatet synes øjeblikkeligt, og rullegræs kan anskaffes til fornuftige priser.

Hvordan anvendes rullegræs?

Udgangspunktet for at lægge rullegræs er nogenlunde det samme som når almindeligt græs skal såes. Jorden hvorpå græsset skal være skal fræses godt igennem og man bør sikre sig at sammensætningen i jorden er korrekt.

Efter fræsningen skal der samles sten, og har man prøvet at etablerer en græsplæne, ved man hvor mange sten der konstant bliver med med at komme frem, og det er skruen uden ende, for man kan blive ved og ved. Efter stensamlingen skal jorden trædes sammen, og det foregår nemmes ved at man med bitte små skridt og samlede fødder træder sig igennem hele græsplænen, man kan evt. samle hele familien til opgaven, men det er nu ikke så slemt som at samle sten.

Et godt fif kan være at leje en såkaldt stennedlægningsfræser som simpelthen sørger for at fræse jorden, og samtidig lægge de mange små sten et stykke under jorden, så der øverst er ren jord, hvorpå græsset kan såes, eller rullegræsset kan rulles ud.

Inden græsset rulles ud eller for den sags skyld såes, så skal hele plænen jævnes, så den fremstår med en glat overflade, man kan med fordel anvende en omvendt europapalle, som trækkes i et tov, eller en bjælke som ligeledes trækkes. Det er ikke klogt at anvende en tromle, da det laver en masse hårde knolde og ikke efterlader en jævn overflade.

Nu kan rullegræsset rulles ud, dette gøres ved at rulle banerne ud ved siden af hinanden, dog med en smule forbandt (overlapning). Husk at støde græsbanernen godt sammen, så der ikke opstår mellemrum.

Når hele plænen er fyldt, kan kanterne hakkes/skæres af, dette gøres nemmes med en gammel brødkniv eller lignende, sørg for at sætte snore for at få græskanterne helt lige.

Vand græsset!

Alt rullegræs samt nysået græs kræver vand, nylagt rullegræs må ikke tører ud ugerne efter det er lagt, det kan være en god ide at anskaffe sig en plænevander, som kan sættes til om aftenen eller natten, hvor solen ikke tører græsset ud. Først efter nogle uger når rullegræsset har fået fat i jorden, kan vandingen nedtrappes, dog er det en god ide, at du hele første sæson holder øje med om græsset tører ud, og i tøre perioder kan du med fordel vande plænen. Vandingen kan være omfattende og dens pris bør du tillægger priserne på rullegræsset.

Godt tilbud!

Vi har hos byg-billigst.dk været på jagt efter noget lækkert udstyr til havevanding.

Kig ind på linket til højre, hvor du får god kvalitet til gode lave priser. Du kan bestille det hele online.

billig rullegræs

Fra 24,95/m2

Rullegræs priser

Rullegræs priser varierer meget alt efter hvor mange m2 rullegræs du skal bruge.  Du skal regne med mellem 15 og 40 kr/m2, det dyreste rullegræs får du hvis du kun bestiller 20m2 hvor imod hvis du bestiller 1000 m2 ligger rullegræs prisen på ca. 15-18 kr/m2. Husk at tillægge noget kørsel, da rullegræs er tungt og fylder temmelig meget, skal du ikke forvente at kunne hente 200m2 på den egen lille trailer.

Kan rullegræs betale sig?

Om rullegræs kan betale sig er et svært spørgsmål, hvis man ønsker en flot plæne meget hurtigt, kan rullegræs være en god ide, har man dog tålmodighed er almindelig græs en ligeså god løsning, da resultatet efter et par sæsonner er fuldstændig ens. Så det er op til dig og din pengepung om du har travlt eller ej, med at få en flot græsplæne.

Leverandører

Der findes mange leverandører af rullegræs, et par af de største og mest kendte er : Leopolds rullegræs, Danturf rullegræs, Kingos rullegræs.

Incoming search terms:

  • hvad koster rullegræs (38)

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × three =