Gode råd til valg af boremaskine eller skruemaskine

Hvad er forskellen på en boremaskine og en skruemaskine?

Forskellen på en boremaskine og en skruemaskine kan diskuteres, for kan en skruemaksine ikke bore og kan en boremaskine ikke skru? – Selvfølgelig kan de det!

I daglig tale omtales en boremaskine som det man kender som en almindelig gammeldags boremaskine med ledning til stikkontakten, som bliver ved og ved indtil man slukker for strømmen, og har altså ikke batteri som skal lades op.

En skruemaskine kendetegner det vi også kalder en batteriboremaskine, akku boremaskine osv. med andre ord er der tale om et stykke håndværktøj som forsynes via et batteri / akkumulator som altså skal lades op en gang imellem.

Nederst på siden har vi samlet nogle af de bedste tilbud på Dewalt boremaskiner samt skruemaskiner!

Boremaskine eller batteriboremaskine - skruemaskine

Fordele og ulemper ved en boremaskine.

Der er rigig mange fordele ved en såkaldt boremaskine som tilsluttes stikkontaken. En af det allerstørste fordele er at den ikke løber tør for batteri, dvs. den klare krævende arbejdsopgaver dagen lang uden afbrydelser.

En af de allerstørste ulemper ved en boremaskine er at den kræver tilslutning til 230V, og derfor er man ofte begrænset i hvor man kan anvende en almindelig boremaskine, især hvis man udfører byggeopgaver udendørs, så kræver det ofte en god lang forlængerledning, som ofte vikler sig ind i alt muligt på vejen til byggepladsen.

Du skal købe en boremaskine hvis du skal bruge den til mange gentagne opgaver, som kræver at du borer længe og dybt, eller har mange skruer som skal monteres, som f.eks. gipsvægge osv.

Du skal derimod ikke købe en boremaskine hvis du har mindre opgaver, mange forskellige lokationer, samt har brug for at kunne bore/skrue steder hvor der ikke er en stikkontakt med 230V.

Fordele og ulemper ved en skrumaskine / batteriboremaskine

Som du sikkert kan regne ud er fordele og ulemper ved ben skrue-/boremaskine modsat en almindelig boremaskine, skruemaskinen giver bevægelsesfrihed og fleksibilitet til skiftende byggepladser, men har også den begrænsning at den på et tidspunkt løber tør for batteri, og det kan være meget irriterende, for det sker oftest når man sidder på toppen af taget, eller står øverst på stigen.

En anden ting man skal overveje inden man investerer i en skruemaskine er, at batteriet har en given levetid, og at det bliver dårligerer og dårligere for hver gang det tømmes og oplades, dette gælder også de nye Litium-Ion batterier, som dog giver en meget bedre virkningsgrad end tidligere typer batterier.

Batterierne til skrumaskinen bliver som sagt slidt, dette sker også selvom de ikke anvendes, dvs. har du en batteriboremaskine liggende, så vil den gradvis blive dårligere og dårligere, og udskiftning af batterier kan oftest ikke betale sig, da de næsten koster det samme som en ny maskine.

Men der er dog ingen tvivl om at en god solid batteriboremaskine fra eks. Bosch eller Dewalt er et utroligt lækkert stykke håndværktøj, undgå at købe de billige maskiner, da du vil fortryde det mange gange senere hen.

AKKU BORE-SKRUEMASKINE

DEWALT 18V LI-ION DCD780M2

AKKU BORE-SKRUEMASKINE 

DEWALT 18V LI-ION DCD985M2

AKKU BORE-SKRUEMASKINE

METABO BS LI 3,0AH 18V

AKKU KOMBO KIT

DEWALT -DCK592M3

AKKU BORE-SKRUEMASKINE - DEWALT 18V LI-ION DCD780M2 AKKU BORE-SKRUEMASKINE - DEWALT 18V LI-ION DCD985M2 AKKU BORE-SKRUEMASKINE - METABO BS LI 2X3,0AH 18V 13 MM PATRON AKKU KOMBO KIT - DEWALT DCK592M3

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − eight =