Reparer dit flisegulv eller klinker – Knækkede fliser udskiftes nemt!

reparetion af flisegulv

Reparation af flisegulv / Klinkegulv

Du kender måske til problemet, at du har tabt en tung genstand på dit flisegulv inde i huset, og flisen er knækket eller der er måske gået en stor flig af emaljen på flisen. Sådanne skader har det med at irriterer øjet hver gang man går forbi, også selvom skaden ikke er særlig stor, men det er faktisk meget nemt at reparere for gør det selv manden, og resultatet kan man jo så nyde hver gang man igen går forbi den førhen knækkede eller ødelagte flise / klinke.

Reparetion-af-flisegulv_1
Knækket flisegulv / klinkegulv

Værktøj du skal bruge til reparationen:

  • Hammer
  • Mejsel
  • Fliseskære eller vinkelsliber med stenskive.
  • Spand
  • Tandspartel
  • Gummispartel

De ødelagte fliser eller klinker fjernes

For at fjerne de ødelagte fliser anvendes hammer og mejsel. Sørg for at starte inde midt på den ødelagte flise og arbejd dig ud imod kanterne, med at fjerne alle flisestykker samt den underliggende fliseklæber. Normalt kan man få store stykker af hvis man sørger for at gå stille og roligt frem, og ikke bare smadre løs med hammeren. Sørg for at hele området inkl. fugerne op til de tilstødende fliser er fjernet 100%. Alle små forhøjninger fra fliseklæb o.lign. skal være væk, eller bliver det endelige resultat aldrig godt.

Reparetion-af-flisegulv_2
Fjernede fliser / Klinker

Rengøring af bund for nye fliser / klinker.

Når du har fjernet alt fra den gamle flise, skal du sørge for at området er helt rent for støv og andre småpartikler, som kan forhindre den nye fliseklæb i af hæfte på underlaget. Brug evt. en fugtig klud til sidst, for at fjerne alt støv, og samtidig sikre at bunden ikke suger alt for hurtigt, når den nye fliseklæb udlægges.

Bland fliseklæb

Fliseklæberen er noget du kan købe i et hvert byggemarked, du kan købe fliseklæb online her til billige priser , og så undgår du at starte bilen og spilde en ½ lørdag i byggemarkedet. Du blander det bare i en spand, eller hvis det er meget små mængder, kan du måske nemt gøre det i et syltetøjsglas. Læs på pakken hvordan det skal blandes, og i hvilket forhold mm. du får det bedste resultat.

Påføre fliseklæben på gulvet ”bunden” i et lag som gør det muligt, at trække det af med tandspartlen, hvor mellemrummene imellem tænderne er helt fyldt op, på den måde får du den rigtige mængde fliseklæber, som gør at du kan trykke flisen på plads, i den rigtige højde og justerer fugerne, så de flugter med de øvrige fuger i gulvet.

Monter den nye flise / klinke

Når fliseklæberen er trukket ud på området hvor den nye flise skal monteres, kan du nu trykke flisen fast til klæberen. Sørg for at flisen lige rystes lidt på plads, så du er sikker på at fliseklæberen fylder hele bagsiden af flisen, på den måde sikre du dig bedst imod at flisen knækker på ny, mange fliser knækker nemlig fordi der ikke er nok klæber på bagsiden, eller at klæberen har sluppet flisen eller underlaget, man kan kontrollerer dette ved at banke på sine fliser, og er lyden hul, betyder det at flisen er løs eller delvis løs, og dermed i fare for at knække næste gang du taber noget tungt eller måske stiller en stol eller stige ovenpå flisen.

Lav fugen til sidst

Når flisen er monteret, gør du klogest i at vente til næste dag med at udføre fugen imellem fliserne. Fugen er ligesom fliseklæben noget du køber i byggemarkedet, som skal blandes med vand. Vær opmærksom på hvilken farve dine fuger har, for du kan få fuger i alle mulighe nuancer af grå, fra næsten helt hvid, til næsten helt sort.

Du skal også være opmærksom på hvor bred din fuge er, for er den meget bred skal du finde en mere grovkornet fugemasse, men alt det kan du læse på pakken inden du bestiller, du kan også købe din fugemasse billigt her: Fugemasse til flisegulv

Fugemassen blandes ligeledes i en spand eller lign. og påføres nemmest med en gummispartel, men kan sagtes påføres med andet, når der ikke er tale om store områder. Fugen masseres godt ned mellem fliserne og trækkes bare henover fliserne, den overskydende fugemasse fjernes efter ca. 10-15 minutter, med en fugtig svamp eller klud, som du samtidig bruger til at ”forme” fugerne, så de fremstår flotte, jævne og i samme højde som de øvrige fuger i gulvet.

Der kan i et stykke tid efter reparationen, godt opstå det man kalder fugeslør, som er det der efterlades når vandet fra aftørringen tørrer på fliserne, dette fugeslør fjernes ved gentagne rengøringer af gulvet.

Efterbehandling.

Nu kan du anvende gulvet som du plejer, også uden at irriterer dig over revner eller lign. som er opstået i gulvet. En god ide er at efterbehandle gulvet, og der findes mange produkter til dette, en af de produkter som er billige og effektiver, er helt almindeligt sæbevand med sæbespåner, det giver en form for imprægnering af fugerne, og sikre at rødbedesaft og rødvin ikke trækker ned i fugen.

Dette behøver ikke at tage mere end 2-3 timer fordelt på 2 dage. Hvis du derimod er lidt øvet, eller bare modig, kan du godt lave hele arbejdet på samme dag, og arbejde i det man kalder vådt i vådt.

Få nogen til at gøre arbejdet for dig

Er du ikke helt tryg ved at lave denne slags reparationer, eller er hænderne bare skruet forkert på, kan du nemt og 100% gratis få 3 uafhængige tilbud fra en håndværker til at udføre din opgave. Du bruger bare linket her Få 3 håndværker tilbud – Gratis!, så vil du blive kontaktet af en murer som kan udfører opgaven for dig. Og husk at du jo kan trække udgiften til arbejdsløn fra på selvangivelsen, så er det jo næsten 1 pris.


 

God arbejdslyst!

Mvh.

Byg-billigst.dk

 

 

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − thirteen =