Gulvmaling – 6 gode råd omkring gulvmaling.

Gulvmaling hvorfor?

Har dine gulve være kønnere, er de nedslidte, ridsede eller bare i den forkerte farve, så har du en god grund til at male dit gulv med gulvmaling.

Gulvmaling kan fås i mange farver og til alle former for gulve. Du kan gulvmale trægulve, betongulve mm. ja kun din fantasi sætter grænser for hvor kreativ du kan være med gulvmaling i hjemmet eller garagen.

Inden du maler dit gulv er der nogle helt banale ting du skal tænke over inden du går igang, for det gælder med gulvmalins som med alle andre typer maling, at forabejdet bestemmer det endelige resultat.

Gode råd omkring gulvmaling!

Råd 1 – Find ud af hvilken type gulv du skal male. Er det beton, træ eller noget helt tredie.

Råd 2 – Køb den maling som passer til din gulvtype samt dit behov for brugen af gulvet. Er der tale om et garagegulv, kunne en epoxy gulvmaling være løsninge, hvorimod en acrylgulvmaling vil være velegnet til gulvet i bryggerset eller køkkenet.

Gulvmaling - vandbaseret

Råd 3 – Rengør gulvet ekstremt grundigt inden du så meget som tænker på at påføre gulvmalingen. Gulvet skal være pinligt rent for støv og snavs. Og det kan være en vældig god ide at affedte gulvet efter rengøringen, så er du sikker på at gulvmalingen binder bedre og dermed holder længere. Grundrengøringen fra malgodt.dk er særdeles god til dette formål, og kan købes online HER ->

Råd 4 – Invester i noget ordentligt værktøj. Da gulvet er noget du skal kigge på hver eneste dag, er det vigtigt at gulvmalingen ser ordentlig ud, men det sker kun hvis værktøjet du bruger til at påføre gulvmalingen er af god kvalitet. Du bør regne med at ofre et par hundrede kroner på ordentlig værktøj til påføring af gulvmalingen, og det er i sidste ende givet godt ud, og du kan jo bruge det gode værktøj igen og igen også næste gang du skal male. Flugger har det bedste værktøj til rimelige priser i deres online butik, hvor du nemt kan købe det med når du bestiller gulvmalingen alligevel. Her er linket til malerværktøjet. ->

Råd 5 – Mal vådt i vådt når du påføre gulvmalingen. Sørg for at holde dampen oppe når du går igang med at male gulvet, og sørg for at gulvmalingen ikke når at tørre eller danne “skind”. Det kan være en god ide at slukke for evt. gulvvarme inden gulvmalingen påføres, og endda slukke eller skrue ned for varmen i rummet, så du ungår at gulvmalingen tørre for hurtigt.

Påfør desuden gulvmalingen i bløde lange bevægelser, og sørg for at gulvmalingen påføres i en mængde så det akurat løber sammen uden at efterlade striber, men undgå at påføre for meget da det vil danne små søer som kommer til at kunne ses efterfølgende.

Råd 6 – Hærdning af gulvmalingen. Det er vigtigt at gulvmalingen får  lov at hærde fuldstændig op inden gulvet tages i brug. Det kan være en god ide at planlægge gulvmaling i forbindelse med en weekendtur, så gulvmalingen får lov at hærde fuldstændig på over flere dag. Hvis gulvmalingen tages i brug for tidligt, kan det medføre at der kommer fodspor i malingen som du får svært ved at fjerne igen. Sørg for at børn og husdyr ikke “kommer til” at betræde gulvmalingen utilsigtet.

OBS! – Nogle betongulve kan have brug for en let slibning inden påføring af gulvmalingen, brug slibepapir korn 60 for at give gulvet den rette struktur inden påføring af gulvmalingen.

Køb billig kvalitets gulvmalingen her!

Vi kan varmt anbefale at du køber din gulvmaling på MalGodt’s hjemmeside Malgodt.dk, da du så er sikker på at få den helt rigtige kvalitet, som vil holde i mange år fremover, og du undgår ærgelser ved at anvende billige alternativer som du hurtigt kommer til at fortryde.

Desuden er MalGodt’s online priser yderst konkurrencedygtige, du finder deres webshop her -> eller ved at klikke på banneret herunder.


About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 2 =