Kontroller taget – Sne på loftet? Er taget utæt?

Er du en af de uheldige danskere, som opdager at dit loftrum er fyldt med sne, og at det drypper ned med vand når tøvejret sætter ind?

Mange Danskere opdager aldrig at deres tag er utæt før det er for sent, mange gange opdages det først når loftet er fyldt med sne efter en ordentlig snestorm med snefygning. Snefygning kan fylde dit loft med det som populært kaldes fygesne. Fygesne er det sne som kan komme ind af de små sprækker som opstår når dit tag trænger til en kærlig hånd.

Måske har du et ældre hus hvor der under teglene er det man kalder understrygning. Understrygning er det mørtel som møjsommeligt er lagt imellem alle teglene på undersiden af taget inde på loftrummet. Understrygningen bliver med tiden gammel og revner i takt med at taget giver sig, og udsættes for varme, kulde, regn og frost. Når først understrygningen er revnet, så opstår muligheden for at der kan komme regne og sne ind på loftet.

 

 

 

 

Hvis der kommer regn ind på loftet opdages det som regel hurtigt da det vil begynde at dryppe ned i huset temmelig hurtigt, og ofte vil det kun være små mængder regn, der komme ind gennem de små sprækker i taget. Derimod kan det med fygesne gå meget mere galt, da man ikke med det samme opdager om der er kommet sne ind på loftet, fordi sneen ikke smelter så længe det er frostvejr udenfor, men derimod hober sig op i store snedriver inde på loftet. Når det så en dag bliver tøvejr, så smelter alt sneen og det drypper ned i huset, men stopper ikke før alt sneen er smeltet, og der kan som sagt være kommet meget sne ind på loftet, og den kan forvolde store vandskader i boligen.

Godt råd!

Et godt råd til alle husejere er, at man jævnligt tager en tur på loftet og kontrollerer om taget er i ordenlig stand. Gør det gerne mens det er frostvejr og efter det har sneet, så vil du kunne se om der ligger snedriver på loftet, samt nå at fjerne dem igen inden de smelter og laver skade.


Er du ikke i stand til at komme på loftet, eller har du overhovedet ikke forstand på sådanne ting, er der flere firmaer som tilbyder gratis check af taget. Der kommer simpelthen en konsulent ud og går dit tag efter, og er der noget galt udarbejder han et tilbud til dig, som du kan takke ja eller nej til, der er ingen forpligtigelser eller skjulte udgifter i et sådan tagcheck.

Et af de firmaer som vi har gode erfaringer med er nedenstående firma, bare tryk på banneret / reklamen så kommer du direkte til deres hjemmeside og kan bestille et tagcheck, og husk DET ER GRATIS!

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × four =

Posting....