Byg selv din skorsten på et par timer

Lav skorsten selv

En håndværker kan bygge din skorsten på kort tid, men i dag kan du også selv bygge din skorsten på et par timer og derved spare penge på en håndværker.

Byg selv din skorsten -> I dag behøver du ikke længere at betale håndværkere for at få lavet en skorsten i dit hjem til din brændeovn. Du kan klare det hele selv på et par timer, eller måske lidt længere tid, hvis du ikke har erfaring inden for området.

En Isokern skorsten er hjælpen til dig, der ønsker selv at bygge din skorsten og dermed spare penge på håndværkere. Isokern kan som regel købes i dit lokale byggemarked, som er et online byggemarked, hvorfra du let kan bestille blandt andet en Isokern skorsten eller andre byggematerialer.

En brændeovn skal have sin egen skorsten, og den må derfor ikke tilsluttes samme skorsten, hvis du i forvejen har et olie- eller gasfyr. Har du i tankerne selv at bygge din skorsten, skal du huske at kontakte din skorstensfejer og få det godkendt, før du overhovedet påbegynder bebyggelsen af skorstenen.

Montering af skorsten ifm. byg selv

Det er rigtig nemt selv at bygge sin egen skorsten. Du skal blot lime de enkelte moduler sammen med en speciel skorstenslim, som oftest følger med i en pakke med skorstensmodulerne. Ellers kan en sådan lim også købes hos det lokale byggemarked.

Sørg for at være ekstra omhyggelig fra start af, når du limer de enkelte moduler sammen. Er du dette, kan det stort set ikke gå galt, og du vil tværtimod finde det lettere og lettere desto flere moduler, du stabler over hinanden.

Har du brug for yderligere hjælp, er der på internettet lavet flere detaljerede guides med både billeder og andet, således at du bliver guidet igennem de forskellige trin uden at lave nogle fejl.

Byg selv din skorsten men spørg skorstensfejeren til råds

Du har måske et eller flere spørgsmål i forbindelse med bebyggelsen af din nye skorsten. Du finder dog ikke andre eksperter end din skorstensfejer, der er bedre til at fortolke bygningsreglementet, og hvad der er tilladt og ikke. Spørg ham derfor til råds med alle dine spørgsmål, så du ikke er i tvivl om noget, når du skal i gang med at opføre din nye skorsten.

Ting, du kan spørge din skorstensfejer om, så du er på rette spor:

  • Kan der tilsluttes flere ildsteder til samme skorsten – og hvor mange?
  • Er det underlag, jeg har valgt, godkendt til at bære skorstenen?
  • Hvor tæt må min skorsten være i forhold til brændbare materialer i huset?

Isokern skorsten eller stål skorsten? – byg selv begge typer skorstene

Der er to forskellige slags skorstene og ofte står valget mellem en isokern skorsten eller en stål skorsten. En isokern skorsten er en muret skorsten, der oftest sættes i forbindelse med ældre huse.

En stål skorsten er for det første nemmere at sætte op og samtidig også en billigere løsning. Det er en fin lille løsning, hvis du gerne vil have en brændeovn i dit hus, men ingen skorsten har i forvejen.

Byg selv din skorsten og vælg hvilken løsning, du skal vælge til dit hus, er helt op til dig selv. Er det et hus, der er opført for mere end 25 år siden, skal du måske vælge en muret skorsten, hvorimod hvis det er et nyere og mere moderne hus, kan en stål skorsten være bedre.

Lav skorsten selv

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two + 14 =