Undgå at snerydning bliver til et mareridt….

gode råd til snerydning - hvordan du går snerydning til en leg

Så blev det snerydningstid igen!

Temperaturen er faldet til under frysepunktet og sorte skyer samler sig over Danmark, det betyder sne og slud på de fleste offentlige og private veje, og samtidig medføre det at alle boligejere skal ud med sneskraberen, for at holde fortove og veje fri for sne.

Vi er alle indrettet forskelligt og for nogen er det befriende at kunne gå ude i kulden og flytte på det hvides stads, mens det for andre er et rent mareridt at skovle sne, og dette især hvis fortovet består af ujævnheder som skæve fliser eller huller, som sneskraberen hele tiden stæder imod.

Kan fortovets tilstand fritage dig for snerydning?

Det kan siges kort og præcist – NEJ! et fortov med skæve fliser eller anden ujævn belægning fritager ikke dig som boligejer for at holde fortovet ryddet for sne, og du har stadig det fulde ansvar hvis en person kommer til skade på netop dit fortov, fordi du ikke har passet dit snerydningsarbejde.

gode råd til snerydning - hvordan du går snerydning til en leg

Snerydning lovkrav.

Husk at du ifølge lovgivningen har pligt til at rydde dit fortov hurtigst muligt efter et snefald, dog har domstolene i Danmark fastsat at dette gælder indenfor en tidsramme som hedder fra klokken 7.00 til klokken 22.00 på hverdag, samt klokken 8.00 til klokken 22.00 på søndage. 

En person skal kunne bevise at han/hun er kommet til skade på dit fortov, fordi du ikke har sørget for at rydde for sne, samt udføre den tilstrækkelige glatføre bekæmpelse, i form af saltning eller grusning, som sikre at der ikke opstår glat is.

Et par gode råd til snerydningen

– Har du et skævt fortov, kan det være lettere af rydde sneen hvis du anvender en let skraber evt. lavet af plast eller aluminium.

– Ret ryggen og undlad at læsse skovlen eller skraberen med for meget sne, især hvis sneen er tung og våd. På den måde holder du og din ryg til rigtig meget snerydning.

– Se snerydningen som en god og sund form for motion, måske endda den motion du har så dårlig samvittighed over ikke at have fået, eller lad det stå i stedet for løbeturen, som kan være umulig når det har sneet.

– Sørg for at anskaffe dig nogle ordentlige handsker og en ordentlig hue, at fryse under snerydningen hjælper ikke på at gøre det sjovere, husk også nogle ordentlige støvler, som står fast og er varme.

– Tænk på det stakkels postbud, som skal kæmpe sig frem til hundredevis af postkasser på glatte fortove, det ville du heller ikke selv bryde dig om, vel?

Forebygning mod glatføre og sne.

Når det nu bliver forår og sommer og temperaturen igen kommer over frysepunktet, så husk at du lige skal huske at have repareret hullerne, eller lagt de skæve fliser om i indkørslen eller på fortovet, så du ikke igen til næste vinter skal gå og blive irriteret over at sneskraberen hele tiden støder på kanter, eller at du skal have sneskovlen rettet hele tiden.

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two − 1 =