Spar på energien med naturgas – Fordele & Ulemper

Billig energi med naturgas

Billig energi med naturgas

Naturgas er en fantastisk løsning til dig, som ønsker at skåne miljøet og spare mange penge. Naturgas udleder mindre CO2 og forurener derfor langt mindre end andre fossile brændstoffer.

Om naturgas

Dansk naturgas stammer fra dyre- og planterester og består af 89 % metan. Naturgas er lettere end luft og helt ugiftig. Naturgassen kommer ind fra Nordsøen ved Esbjerg eller sydfra over den tyske grænse ved Ellund i Sønderjylland. Herefter transporteres naturgassen ud til de forskellige distributionsselskaber, hvorefter den leveres til forbrugerens naturgasanlæg.

Er du blandt de mange danskere, der endnu ikke har skiftet naturgasleverandør og stadig overvejer det, kan du læse mere om naturgas online. Find eksempelvis inspiration hos Verdo eller Dccenergi.

Kan alle få naturgas installeret?

Ikke alle danske husstande kan få naturgas installeret, da det ikke er sikkert, at der findes en naturgasledning i nærheden af din bolig – især ikke hvis du bor på landet. Desuden blev det i 2013 besluttet, at det ikke længere er lovligt at installere naturgas i nye boliger. Det er derfor en rigtig god ide, at kontakte din kommune inden du overvejer naturgas som energikilde.

Hvad er anskaffelsesprisen?

Typisk koster det et sted mellem 30.000 og 50.000 at få installeret et nyt naturgasfyr og få fjernet det gamle oliefyr. Prisen afhænger selvfølgelig af hvilken type du vælger. De mere avancerede naturgasfyr er typisk lidt dyre at installere.

Fordele ved naturgas:

–          Du sparer op til 50 % på din varmeregning.

–          Du betaler det, naturgassen koster, på det tidspunkt du bruger den.

–          Du skåner miljøet og reducerer dit CO2 udslip.

–          Du kan bruge gassen til flere forskellige ting som opvarmning, madlavning og tøjvask.

–          Et naturgasfyr er lettere at vedligeholde og kræver dermed mindre service.

–          Et naturgasfyr fylder mindre end et oliefyr og du får dermed mere plads i dit kælder- eller fyrrum.

Ulemper ved naturgas:

–          Du kan ikke få installeret naturgas, hvis der ikke er en naturgasledning installeret i dit område.

–          Som regel skal du betale ml. 30.000 og 50.000 for at få dit oliefyr fjernet og installeret et nyt naturgasfyr.

–          Dit kælder- eller fyrrum bliver mere koldt og fugtigt, fordi naturgassen ikke taber så meget varme, som et oliefyr typisk vil gøre.

Er du i tvivl, om hvorvidt du skal vælge naturgas som energikilde? Spørg energitjenesten til råds. De hjælper dig med at få styr på dit energiforbrug ved at lave et energitjek af din bolig. Med et energitjek får du helt konkret at vide, hvilke energibesparelser, der kan svare sig at gennemføre i netop din bolig.

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 4 =