Pas på frosten! – Frosten kan koste dyrt for husejere

Frostsprængning kan koste dyrt

Frosten er på vej!

Ja det er ingen hemmelighed, frosten er på vej, som altid når vintermånederne nærmer sig. Det kan varierer meget fra år til år, hvor meget frost der kommer, men du kan være sikker på, at den kommer, og derfor bør du tage dine forholdsregler, ellers kan det koste dig dyrt som husejer.

Gør haven vinterklar

Det er vigtigt at du sikre dig at din have er vinterklar, det gør du ved, at få alle planter, potter, havemøbler osv. i sikkerhed i skuret, drivhuset eller hvor du har plads. Ligeledes skal du sikre dig at vandslanger, vandbeholdere mm. et tømt for vand, da de ellers vil frostsprænge, når den første frost kommer. Mange blomsterkrukker kan ikke tåle frost, og hvis de har stået i efteråret og suget fugt til sig, kan du være sikker på at de vil revne, så snart frosten kommer. Vandslangen er en sikker taber overfor frosten, hvis der står vand indendi slangen, vil det med garanti frostsprænge, og du bliver nød til at investerer i en ny vandslange til foråret, hvilket du nemt kan undgå, bare ved at sikre dig at vandslangen er tømt for vand, og allerbedst er det, hvis du kan lade begge ender af slangen være åbne, og på den måde sikre dig, at det vand som måtte være tilbage i slangen, kan komme ud når vandet fryser.

Frostsprængning kan koste dyrt
Pas på frosten kommer

 

 

 

 

 

 

 

Kontroller udevandhanerne

Noget som virkelig kan koste dyrt og forårsage stor vandskade er udehanerne, som ofte er placeret i husmuren ind til huset. Disse haner er normalt forsynet med en lukkemekanisme, som sikre at hanen lukker for vandet på den varme side af husmuren, men ikke alle er sikret mod dette, hvis der f.eks. sidder en vandslange tilsuttet udehanen, for så kan vandet ikke komme væk når der slukkes for vandslangen, og det kan forårsage at udehanen frostsprænger, og bliver utæt. Vær sikker på at alle udehaner er tømte for vand, og undlad at have vandslangen monteret hele vinteren, det kan koste både vandslangen og udehanen “livet”, og det er jo nemt at undgå.

Er skuret frostsikkert?

Har du et skur eller en garage, kan der nogle gange være opmagasineret ting og sager, som ikke kan tåle frost. Det er ofte ting som maling, lim og andre flydende ting og sager, som mister sin værdi fuldstændig hvis det får frost. Bare en gang nattefrost  er nok til at ødelægge disse ting, derfor bør du sørge for, at få disse ting ind i varmen, hvor du er sikker på at det er frostfrit hele vinteren.

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve − seven =