Klargør drivhuset nu – Få ordnet drivhuset allerede nu, så er du klar

Klargør drivhuset og orangeriet

Drivhusfingrene kribler

Hvis det kribler i fingrene for at komme igang ude i drivhuset, er du sikkert ikke den eneste der har det sådan, for forårets solskinsdage, får varmen i drivhuset til at stige, og sender vores tanker hen mod røde tomater og store saftige agurker fra egen avl.

Men så er det nu at vi garvede drivhuselskere skal minde om at det stadig er alt for tidligt at plante agurker og tomater i drivhuset, for så længe at der stadig er fare for nattefrost, så duer det simpelthen bare ikke, planter tager skade af de kolde temperatuerer, og det hele bliver generelt bare noget juks, og hele sæsonen kommer i fare for at blive ødelagt.

Dette gælder uanset om du har et almindeligt drivhus, orangeri, vægdrivhus eller minidrivhus, vent vent vent…. det betatler sig og du skal nok nå det!

Klargør drivhuset og orangeriet

Klargør drivhuset

Hvad enten du har et lille vægdrivhus eller et stort orangeri, så kræver det som regel en kærlig hånd her om foråret, og du kan udnytte den energi du har for at komme igang i drivhuset til, at klargøre drivhuset til den kommende sæson.

Sørg for at få alle gamle visne blomster og blade ud af drivhuset, og få fejet og renset imellem gulvbelægningen, så der er rent og pænt, det giver energi og mod på den kommende sæson, og gør at du kan koncentrere dig om planterne når først de skal i jorden.

Husk! – Et rent drivhus eller orangeri er grundlaget for en god sæson.

Udskift knækkede drivhusglas

Er dit orangeri drivhus lavet af glas, er der stor sansynlighed for at der til tider knækker et drivhusglas. Ofte sker dette om vinteren når stormene raser og vrider godt i drivhuset eller orangeriet. Dette vrid skaber nogle spændinger i drivhusglasset som får dem til at springe eller revne.

Nye glas til orangeriet eller drivhuset koster heldigvis ikke alverdens, da det ofte kun er lavet af 3 mm standardglas. Jeg har set priser helt ned til 30 kr. hos den lokale glarmester for drivhusglas.

Det er vigtigt at drivhuset eller orangeriet er tæt, så du selv kan kontrollerer temperaturen inde i orangeriet, især i ydersæsonen har man brug for at kunne holde lidt på varmegraderne i drivhuset.

Nyd foråret i drivhuset eller orangeriet

En sidste fordel der er ved at få rengjort drivhuset i god tid er, at du kan udnytte drivhuset eller orangeriet i det tidlige forår, til at nyde forårssolen med en kop kaffe eller en kold øl, hvis du anskaffer dig et lille cafebord som passer ind.

Kom med dine erfaringer

Kom gerne med dine gode råd til hvad du foretager dig i forbindelse med forårs klargøringen i drivhuset.!

Du skal bare oprette en kommentar herunder.

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + six =