Klargør din bolig til efteråret og undgå ubehagelige overraskelser.

goer det selv understrygning af tegltag

Stå imod det Danske efterårs vejr

Efteråret står for døren og det betyder masser af visne blade, store mængder regn og masser af hård vind. Disse ting kan i kombination være en rigtig dårlig cocktail for din bolig, hvis ikke du tager dine forholdsregler og sørger for at din bolig kan modstå det barske Danske efterårsvejr.

Tagrender og afløb kontrolleres

De mange visne blade som i disse dage falder af træerne, kan lande på taget af boligen, og derefter ryger de ned i tagrende og stopper dermed afløbet så det ikke kan aflede de store mængder regn, der kommer fra taget. Stoppede tagrender kan i værste tilfælde betyde vandskader i bolige, eller opfugtning af tagkonstruktionen, som over tid medføre råd og svamp af spær og lægter, som vi betyde, at taget og tagkonstruktionen, skal udskifte hvilket er dyrt og besværligt.

Du kan nemt undgå disse problemer og det tager ikke lang tid, det eneste du skal gøre er, at sørge for regelmæssigt at rense dine tagrender for skidt og blade, så de er i stand til at modstå de store mængder regn, der af og til kommer.

Tegl, understrygning og tagplader

En anden ting som er vigtigt at sørge for her i efteråret er, at sikre dig at dit tag er intakt og at der ikke er tegl eller tagplader som som er revnet, beskadiget eller helt mangler. Skulle der være tegl der mangler er det vigtigt at disse udskiftes, og at de samtidig fastgøres på korrekt vis, så tegl ikke blæser af taget når, de voldsomme efterårsstorme tager fat.

Hvis du ikke selv er i stand til at gennemgå dit tag for skader, så er der mange tagfirmaer som tilbyder et gratis eftersyn af dit tag, på den måde for du en samlet vurdering af dit tag og din tagkonstruktion.

Bor du i en ældre bolig med et ældre tegltag, kan det være af den type som har en såkaldt understrygning, som er det mørtel der er lagt imellem teglene på indersiden, altså når man står inde på loftet. Hvis denne understygning ikke er intakt og tæt, så vil vinden kunne presse regn ind under teglene, og dermed kan regnen indtage dit loft, isolering og tagkonstruktion med vandskader til følge.

Det er derfor som du sikkert har læst meget vigtigt at du sørger for at efterårs klargøre din bolig udvendigt inden efteråret sætter ind.

billig-understrygning

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 1 =