Hvilken type døre og vinduer skal du vælge? – Vi hjælper dig her

Døre og vinduer plastik, træ, mahogni

Hvilke typer døre og vinduer findes der?

I gamle dage var et vindue et vindue og en dør var en dør, men sådan er det langt fra mere, idag findes der mange forskellige vinduer og døre i alverdens forskellige materialer. Nogle typer er nemme at vedligeholde, andre typer er billige og nogle er holdbare og robuste. Byg-billigst hjælper dig med det svære valg, inden du tager beslutningen.

Døre og vinduer plastik, træ, mahogni

Udvendige vinduer og døre i træ

Vinduer og døre til facaden i træ er stadig det mest almindelige valg for husejeren, når de gamle vinduer skal udskiftes. Døre og vinduer i træ giver også i mange tilfælde en god og solid løsning som med den korrekte vedligeholdelse kan holde i rigtig mange år, for ikke at sige næsten evigt.

Hvis du vælger døre og vinduer i træ, råder vi dig til at vælge dem fra en leverandør, hvor du er sikker på at der anvendes kernetræ af god kvalitet, undgå de helt billige produkter, som importeres fra østlande, kvaliteten er ofte tvivlsom.

Ulempen ved trævinduer og trædøre er at disse skal vedligeholdes i form af maling, som ofte er temmelig besværligt, og mange finder det ligeledes kedeligt, husk at især sydvendte vinduer og døre kræver oftere vedligehold. Hader du vedligehold eller magter du det ikke bør du måske vælge en anden type vinduesmateriale.

Færdigmalede vinduer og døre fra fabrikken er klart den bedste løsning, da du så er sikker på at der er kommet maling overalt, bagved lister, beslag og lukketøj. Det koste ikke meget mere, og det spare dig for MEGET besvær.

Plastikvinduer (PVC)

PVC-vinduer eller plastikvinduer som de oftest kaldes, har vundet meget inpas på det danske marked de senerer år. Fordelene er mange, de er billige, lette i vægt, nemme at monterer, og så kræver de minimal eller ingen vedligeholdelse.

Forevigt holder plastikvinduer dog ikke, selvom man gør hvad man kan for at begrænse miljøet indvirkning på PVC materialet, kan det ikke undgås at pvc-vinduerne vil blive nedbrudt og ændre udseende samt til sidst gå i stykker. Du kender måske allerede problemerne fra dine plastik havemøbler, dog er PVC vinduer oftest i en meget højere plastkvalitet.

Du skal vælge PVC, hvis du vil have billige og vedligeholdelsesfrie vinduer og døre, som i dagligdagen er lette at håndterer pga. den lave vægt, og har gode isoleringsegenskaber i vinduesrammen, da de er opbygget af celler ligesom man kender det fra plastik termotaget, nogle har ovenpå udestuen.

Nedenstående link/banner fører dig til Danmarks måske billigste yderdøre og indevendige døre – Mvh. Byg-billigst.dk

Træ/alu-vinduer – træ/alu-døre

Den sidste meget populærer variant er en kombination af aluminium udvendigt og træ indvendigt. Kombinationen af alu og træ på døre og vinduer gør, at den udvendig aludel er nærmest vedligeholdelsesfri, samt den indvendige trædel stadig giver den "varme" fornemmelse som man kender det fra traditionelle vinduer og døre.

Nogle af de første generationer af disse vinduer havde store problemer med kuldbroer, som skabte kondens på indersiden af vinduet, fordi overgangen mellem alu'en og trækonstruktionen ikke var optimal, dette problem er dog elimineret på de seneste udgaver af vinduerne og dørene.

Træ/alu løsningen er lidt mere kostbar en de øvrige løsninger, men til gengæld for du måske også den flotteste løsning med den højeste kvalitet, samt nogle vinduer som du måske aldrig behøver at udskifte igen, med mindre de ødelægges af på anden måde, derudover kræver de ingen vedligeholdelse udover alm. rengøring.

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + fifteen =