Giv Græsplænen et boost allerede nu – Vi giver 5 gode råd.

Gør-græsplænen-forårsklar

Forårssolen lokker folk ud i haven med energien helt i top, men det første der måske rammer dig er den kedelige græsplæne som efter vinterens frost og sne ser noget kedelig ud. Vi giver dig 5 hurtige råd til at få din græsplæne i topform til sommeren.

  • Fjern først alle gamle blade, grene osv. Plænen skal have luft til rødderne og derfor bør du med en rive kradse godt op i det sammenklappede græs, sørg for at alt vissent græs rives væk. Fjern det sammenrevne bunker græs og blade fra plænen.
  • Fjerne skimmel og mos fra plænen. Hvide visne plamager på græsplænen er som regel sneskimmel, som opstår i løbet af vinteren, dette skal fjernes sammen med evt. mos der måtte være kommet i plænen, har du en mosrive eller en vertikalskærer, kan du med stor fordel bruge denne, der skal krattes godt op i græsset, helt ned til rødderne.
Gør-græsplænen-forårsklar
  • Fjern skyggepåvirkninger fra træer og buske. Har du mange store træer og buske i haven, vil det være en god ide at tynde lidt ud i de tætte grene, da skygge på græsplænen forårsager mos og andet ukrudt. En græsplæne har ikke godt af aldrig at mærke solens stråler.
  • Slå græsset første gang nu! – Hvis dit græs er mere end 4-5 cm højt, kan du med fordel slå græsset allerede nu, du skal bare være sikker på at det er tørt, og at der ikke længere er frost i plænen. Der er ikke nogen bestemte datoer som afgører hvornår du må slå plænen, og for langt græs gør ingen gavn.
  • Gødning og kalk – Du kan med fordel slutte din behandling af med at udsprede grannuleret kalk, som vil hjælpe din græsplæne med at kunne optage næring i løbet af foråret og gøre sig stærk og robust til efteråret, du skal anvende ca. 8-10 kg. kalk pr. 100m2 plæne. Fra april måned kan du begynde at fodre plænen med NPK gødning, hvis du spreder ca. 1 kg. NPK gødning pr. 100m2 i april, maj, juni, juli og august, vil du have en græsplæne som ikke giver mosset mang chancer, men til gengæld giver dig en masse glæde, når du kigger på den.

Køb kalk og gødning billigst

Et godt godt råd når du skal købe kalk og gødning billigst, kan være at besøge din nærmeste foderstof fabrik, der hvor landmændene køber foder og vitaminer til deres dyr, der sælger de ofte gødning og kalk samt andre haveprodukter til meget billige penge, og i store mængder, så du har til hele sæsonen. Vær opmærksom på at de ofte ikke har åben i weekender (Nogle har dog åben lørdag)

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + 14 =