DEBAT! – Har du erfaringer med solceller?

solceller er det en god investering

Hvad er solceller?

Solceller er en sammensætning af Silicium krystaller som ved solens påvirkning skaber en elektrisk strøm, kombinaltionen af en masse af disse krystaller skaber de vi kender som solceller.

Monokrystalinske solceller eller Polykrystalinske solceller? Ja begreberne er mange når man taler solceller, de mest effektive af slagsen er Monokrystalinske celler, da disse har den højeste effekt pr. m2. og dem man ser når man ser de sorte solcellepaneler på tagene rundt omkring.

Har du solceller og er det en god forretning.

Hvad laver solceller?

Soleceller  producerer som sagt strøm ved hjælp af solens stråler. Denne strøm konverteres via en inverter til den samme strøm som kommer ud af vores stikkontakter, og derfor kan vi bruge den strøm vi selv har produceret til vores egen husholdning.

Den overskydende strøm vi producerer mens vi er på arbejde, og solen skinner fra en skyfri himmel, transporteres ud igennem vores elmåler og ud til el-nettet i vejen, hvor alle andre kan få glæde af strømmen. Og det allerbedste er at måleren løber baglæns, så man rent faktisk sælger strømmen tilbage til forsyningsselskabet.

Hvad koster et solcelleanlæg?

Et typisk solcelleanlæg som producerer omkring 3 KW koster i omegnen af 60-90.000 kr. at få installeret på taget. Man kan naturligvis gøre det billigere hvis man selv monterer solcellerne, men man må ikke selv tilslutter systemet til el-nettet, det skal en el-installatør gøre for dig. Vi har været lidt omkring på internettet og fundet gør det selv priser på omkring 35.000 kr.

Lad os høre dine erfaringer!

Har du gjort dig nogle erfaringer eller overvejelser omkring solceller, så skriv en kommentar til indlægget og lad os få en livlig debat om fordele og ulemper ved solceller, eller lad os sammen finde nettets bedste priser.

Vi forbeholder os dog retten til at afvise upassende kommentarer.

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 18 =