4 gode grunde til at leje en bolig

koebe eller leje bolig

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal leje eller købe en bolig? Hvis ja, så kan du med fordel læse med her. Denne artikel giver dig nemlig en række gode grunde til at vælge lejeløsningen i stedet for køb.

Det giver en større frihed

En af de største fordele ved at leje fremfor at købe er, at du har en meget større frihed. Leje af bolig gør det for eksempel muligt for dig at flytte fra tid til anden uden store og nævneværdige omkostninger.

Derudover har du også mulighed for at stoppe lejen ganske nemt, hvis du for eksempel drømmer om et udlandseventyr eller lignende. Mulighederne er ganske mange ved at leje. Dog opnår du med stor sandsynlighed ikke den samme tryghed som ved at købe bolig.

Du har ikke særlig mange penge bundet i boligen

En anden stor fordel er, at du ikke har særligt mange penge bundet i din bolig ved at leje den. Det eneste du skal binde er typisk et depositum, der kan variere i pris afhængig af, hvor stor en bolig der er tale om samt hvilke ”regler” udlejeren har opstillet.

Du slipper for at skulle tænke på renoveringer, nyt tag, efterisolering osv.

Denne fordel er mange rigtig glade for. Den handler nemlig om, at du i langt de fleste tilfælde ikke skal tænke på renoveringer, nyt tag, efterisolering af boligen osv. Alt dette plejer udlejeren at stå for. Det vil sige, at du faktisk får en masse fritid, da det ellers var noget du skulle tage dig af i et købt hus.

Derudover slipper du også for at bruge penge på byggematerialer, håndværkertimer og lignende, hvilket er ganske tilfredsstillende. Boligrenoveringer kan meget hurtigt løbe op i pris, hvilket blot er endnu en grund til at vælge en lejebolig fremfor køb af hus.

Du undgår bøvlet med realkreditlån osv.

Noget andet som også kan være meget irriterende i forhold til det at være boligejer, det er alle de økonomiske aspekter som skal tages højde for. Du skal bl.a. have styr på realkreditlån og lignende. Dette kan være et ganske stort irritationsmoment, da der typisk er tale om et meget forvirrende marked.

Derudover kan det også vise sig at være en ganske bekostelig affære at lave et realkreditlån. Det er nemlig i høj grad det store verdensmarked som bestemmer, hvordan dit lån kommer til at se ud. Og som du nok har erfaret, så er verdensmarkedet ikke altid til at stole på, hvorfor du reelt set ikke har et 100% præcis billede af, hvad du skal betale i renter osv. medmindre der er tale om et fastforrentet lån selvfølgelig.

Hos Lind & Risør kan du i øvrigt finde din næste lejebolig. L&R lejer nye typehuse ud til ganske gode priser, hvis det har din interesse. Hvis du som lejer læser med her og faktisk er i tvivl om, hvorvidt dit tag på lejeboligen bør skiftes, så er det faktisk muligt at få et gratis rådgivningsmøde hos Compara.dk.

leje bolig

About the Author: byg-billigst.dk

Hos byg-billigst.dk arbejder vi på at finde spændende emner til gør det selv manden og boligen generelt. Byg-billigst.dk drives udelukkende af de reklame indtægter som siden generere når du klikker på et af vores links.

You might like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 − one =